Dan žalosti u Neumu, sahrana ubijenih mališana u Zagrebu

0
Radiosarajevo.ba
Dan žalosti u Neumu, sahrana ubijenih mališana u Zagrebu
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Sahrana troje ubijene djece ubijene u Zagrebu planiran je sutra u poslijepodnevnim satima u tom gradu, dok će u Neumu, gdje živi majčina porodica, i gdje su i djeca boravila tokom ljeta biti proglašen dan žalosti.

"Prema zadnjim informacijama koje imam pokop će biti u Zagrebu. Općina Neum proglasiti će dan žalosti, ovdje živi obitelj djece, s kojom suosjećamo u ovim teškim trenutcima", potvrdio je za Hercegovina.info načelnik Neuma Dragan Jurković.

Povodom tragičnog događaja u kojemu je smrtno stradalo troje maloljetne djece, načelnik Općine Neum, Dragan Jurković proglasio je 29. septembra (srijeda) Dan žalosti na području općine Neum.

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola kopljana na zgradi Općine Neum, te na zgradama Javnih poduzeća i Ustanova kojima je osnivač Općina Neum.

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati program javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanje obavljati primjereno Danu žalosti.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Narodnom listu- službenom glasniku Općine Neum.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije