Dan nezavisnosti BiH u Srebrenici: 'Na dostojanstven način obilježavamo praznik'

18
Anadolija
Dan nezavisnosti BiH u Srebrenici: 'Na dostojanstven način obilježavamo praznik'
Foto: AA / Dan nezavisnosti BiH obilježen u Srebrenici

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine je, nakon prigodnog obilježavanja u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari, defileom djece i građana obilježen i u gradu Srebrenici. 

Nekoliko stotina djece sa svojim roditeljima, noseći zastave Bosne i Hercegovine, prodefilovalo je kroz grad podsjećajući na značaj i važnost obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Pored defilea, u Kulturnom centru Srebrenica priređen je i kulturno-umjetnički program koji su pripremili članovi KUD "Vaso Jovanović", nastavnici i djeca iz Srebrenice, kao i djeca iz EMMAUS-a.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

"Cilj nam je da svake godine na dostojanstven način obilježimo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i pošaljemo lijepe slike iz Srebrenice. Mi smo ponosni na djecu koja su rođena i žive ovdje, i možemo reći da ovdje živi patriotizam i osjećaj pripadnosti domovini. Djeca sa svojim nastavnicima su pripredila izuzetan program i kroz pjesmu i igru su pokazali koliko vole Bosnu i Hercegovinu", istakao je Adem Mehmedović, iz Organizacionog odbora koji čini niz organizacija, udruženja i pojedinaca u Srebrenici.

U Srebrenici su danas u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine boravili i gosti iz Travnika, Prijedora, Sarajeva i drugih mjesta. Svi oni su istakli da su danas željeli biti u Srebrenici, jer se u ovom gradu "na poseban način obilježavaju važni državni praznici".

U okviru programa, dodijeljene su i nagrade za najbolje likovne i literarne radove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije