BHF: "Neka Dan nezavisnosti bude smjernica koja će nas držati u vječnoj borbi za našu domovinu!"

0
Radiosarajevo.ba
BHF: "Neka Dan nezavisnosti bude smjernica koja će nas držati u vječnoj borbi za našu domovinu!"
Foto: Facebook / BH Fanaticosi

Građani Bosne i Hercegovine danas, 1. marta, slave Dan nezavisnosti. Na današnji dan 1992. godine na referendumu je izglasana nezavisnost naše domovine.

Kao što je poznato, na glasanje je tog 1. marta 1992. izašlo oko 64 posto biračkog tijela, od čega je 99 posto građana glasalo za nezavisnost BiH. Referendumu su pristupili Bošnjaci i Hrvati koji su glasali za nezavisnost, dok veći dio pripadnika iz naroda Srba nisu izašli na referendum želeći da BiH ostane dio krnje Jugoslavije.

Prema podacima, od ukupnog broja glasača 3.253.847 na referendum je izašlo i glasalo 2.067.969 ili 64,14 posto. Od ukupnog broja važećih glasačkih listića ZA je bilo 2.061.932 ili 99,4 posto, dok je Protiv glasalo 6.037 ili 0,29 posto, a nevažećih glasačkih listića je bilo 5.227 ili 0,25 posto.

BHMeteo objavio najnoviju fotografiju sa planine u BiH: Snježna idila u aprilu

BHMeteo objavio najnoviju fotografiju sa planine u BiH: Snježna idila u aprilu

Navijačka grupa BH Fanaticosi podijelili su na društvenim mrežama poruku ovim povodom, uz fotografiju, koje su u kratko vrijeme dobile više od hiljadu 'lajkova'. 

"Mnogo krvi je proliveno da bismo danas mogli obilježiti ovaj datum", napisali su te dodali:

"Neka Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine bude utkan u naša srca, i neka bude smjernica koja će nas držati u vječnoj borbi za našu domovinu. Sretan vam 1. mart!"

Mnogo krvi je proliveno da bismo danas mogli obilježiti ovaj datum. Neka Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine bude utkan...

Posted by BHFanaticos on Thursday, February 29, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije