Dan državnosti u Trnovu čestitali zasadivši 1.000 sadnica na Bjelašnici

1
Radiosarajevo.ba
Dan državnosti u Trnovu čestitali zasadivši 1.000 sadnica na Bjelašnici
Foto: Privatni album / Zasađeno 1.000 sadnica na Bjelašnici

Radnici organa uprave Općine Trnovo, članovi Općinskog vijeća Trnovo i općinska udruženja na lijep način su čestitali sutrašnji domovini Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

Naime, u okviru akcije pošumljavanja na području od Kuće spasa, pa Štinim Dolom do izvorišta Stubo zasađeno je 1.000 sadnica!

"Ljubav prema domovini je urođena ljudska osobina. Svaki čovjek je emotivno vezan za svoju domovinu, a posebno za mjesto svoga rođenja. Zato su građani dužni uvijek biti svjesni da njihova domovina ima potrebu za njima. Općina Trnovo je upravo prepoznala važnost očuvanja kako naše domovine, tako i planete Zemlje, te će poklon domovini za ovaj Dan državnosti biti akcija pošumljavanja", navode iz Općine Trnovo.

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Zasađeno 1.000 sadnica na Bjelašnici - undefined

Foto: Privatni album: Zasađeno 1.000 sadnica na Bjelašnici

Zašto lokacija izvorišta Stubo?

Istočni tereni Bjelašnice bogati su izvorima pitke vode i manjim planinskim vodotocima koji se zadrže skoro cijelu godinu. Neki od njih javljaju se na veoma visokoj nadmorskoj visini, kao što je izvor Stubo, na čijoj obnovi je upravo radila Općina Trnovo.

Upravu tu su uposlenici Općine Trnovo, vijećnici Općinskog vijeća Trnovo, udruženja ove lokalne zajednice odlučili zajedničkim snagama zasadili sadnice.

"Odgovornost za planetu Zemlju je u našim rukama. Svih nas. I odgovornost za budućnost naše djece je na nama. U kakvom će svijetu živjeti odlučujemo svakoga dana. Omogućimo da i njima svijet bude prijatno mjesto koje će predati svojim potomcima. Sadnjom sadnica zajedno pomažemo očuvanju i širenju naših bosanskohercegovačkih šuma, stvarajući pritom zdraviji i ljepši ambijent za buduće generacije", saopćeno je iz Općine Trnovo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije