Damir Nikšić poslao snažnu poruku: "Dobrodošli na most smrti"

Radiosarajevo.ba
Damir Nikšić poslao snažnu poruku: "Dobrodošli na most smrti"

Postoji legenda o željezničkom mostu koji povezuje ukrajinski Pripjat s nuklearnom centralom u Černobilu. S njega se černobilska nuklearka vidjela najbolje, kao što se najbolje vidio plamen nastao nakon eksplozije.

Most je nakon čuvene nesreće 1986. godine postao okupljalište jer je mnoge zanimalo da vide raznobojni plamen. Sve je izgledalo prekrasno, a onda je zapuhao povjetarac i s plamena donio radijaciju od 500 Rentgena. Legenda dalje govori da niko od promatrača to nije preživio, a ovaj objekt dobio je novo ime – Most smrti.

Ovom pričom je Damir Nikšić, nezavisni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, poslao upozorenje na Facebooku. Nikšić je citirao jednu objavu.

"Ovo je most u Pripjatu s kojeg su stanovnici gledali požar u nuklearnoj centrali govoreći da plamen ne može doći do njih i da gori samo katran na krovu. Svi su umrli kroz mjesec dana. Žene, djeca, muškarci.

Danas, moji sugrađani, komšije, rodbina isto tako gledaju neki drugi plamen, tvrdeći da opasnosti nema. Ovakve stvari se dešavaju kad neukom i laičkom narodu daš previše slobode, kad im napumpaš ego poremećenim vrijednostima, i kada u institucije zaposliš stranačke/partijske umjesto stručnjaka. Dobrodošli na most smrti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije