Damir Nikšić nikad oštriji: Šumu ne vidite od drveta...

4
Radiosarajevo.ba
Damir Nikšić nikad oštriji: Šumu ne vidite od drveta...
Print Screen / Damir Nikšić

Damir Nikšić, samostalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo objavio je novi video na YouTube kanalu, kako tvrdi, kao građanski zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

"Moram zaključiti nešto što mi nije lahko zaključito, a to je da ovaj Kanton Sarajevo postojio samo zbog onih čije se plate finansiraju iz Kantonalnog budžeta, drugim riječima, on, kao da služi samo uposlenima u javnom sektoru, što znači da služi samo sebi", ističe Nikšić, vidno razočaran činjenicom da građani nikako da dođu na dnevni red. 

Naglašava kako se razgovara samo o njima u službi, o tužbama, oštetama koje opet isplaćuju građani. 

Počela sjednica Vlade FBiH: Hoće li Ismet Gavrankapetanović biti imenovan za direktora KCUS-a?

Počela sjednica Vlade FBiH: Hoće li Ismet Gavrankapetanović biti imenovan za direktora KCUS-a?

"Zaposlenih ima previše u upravi, omjer je nevjerovatan", ističe između ostalog, Nikšić.

"Mi ne vidimo šumu građana koji su motor ekonomije koji pune budžet, ne vidimo ljude koji rade i pružaju važne usluge društvu i to one koje Vlada ne može, ali je dužna izdvojiti novac za njih...Tu šumu ne vide, od drveta, a to drvo su sami uposlenici u javnom sektoru, koji sebe vide kao radnike, a ne kao servis korisnicima i građanima", ističe Nikšić.

Demokratija se svela na državnu firmu i radničko samoupravljanje radnika u državnom sektoru, koji diktiraju politiku, mišljenja je Nikšić. 

O čemu je sve govorio i šta je to što se dešava u Kantonu Sarajevo, poslušajte u videu u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije