Oglasio se i Damir Nikšić, ima zanimljivu poruku

2
Radiosarajevo.ba
Oglasio se i Damir Nikšić, ima zanimljivu poruku
Foto: Dženan Kriještorac / Damir Nikšić

Damir Nikšić, predsjednik Ekološkog slobodarskog pokreta (ESPO), oglasio se na društvenoj mreži po okončanju izbornog procesa u BiH.

Tokom jučerašnjeg dana na društvenim mrežama, konstatno je animirao birače da izađu na izbore jer je bio svjestan da sa većom izlaznošću se mogu neke stvari promijeniti.

Izbori 2020  / Hasan Tanović: Ovo je bilo ključno za pobjedu

"Čestitam novim načelnicima i Četvorki na pobjedi u Sarajevu. Svjesni smo da su ulozi bili veliki, da se išlo na sigurnu pobjedu i promjenu, da ekologija možda i nije bila prioritet ovaj put. Zato smo i dali svoju podršku kandidatima Četvorke i djelovali kao ujedinjena opozicija. Shvatamo da glasači nisu htjeli “rizikovati” sa novim političkim projektima, pogotovo ne sa ekološkim koji se čine kao “hljeba preko pogače”. 

Ja znam da će to doći jednom na red, što znači da mi pripadamo budućnosti i da budućnost pripada nama. Već sutra moramo nastaviti dalje, našu borbu na kantonalnom nivou, u legislativi, najvišem zakonodavnom tijelu kantona: njegovoj skupštini, i tamo usmjeriti snage prema zdravijoj životnoj sredini, tako da nema previše vremena za razglabanja i naklapanja. Važno je da je ESPo počeo okupljati ljude oko jedne prilično artikulisane političke ideje", napisao je na Facebooku Damir Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije