Damir Mašić: Nisam kandidat za gradonačelnika Sarajeva, to je dio prljave kampanje

Radiosarajevo.ba
Damir Mašić: Nisam kandidat za gradonačelnika Sarajeva, to je dio prljave kampanje
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Damir Mašić

Predstavnici "četvorke" potpisali su u petak Sarajevski sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima 15. novembra.

Nekoliko dana kasnije mediji se bave imenima kandidata.

Od devet općina u Kantonu Sarajevo (KS), Socijaldemokratska partija (SDP) će, navodno, ponuditi samo jednog kandidata za načelnika, zbog čega se nametnulo pitanje ko će biti kandidat za gradonačelnika Sarajeva.

Nakon što su pojedini mediji objavili da će Socijaldemokratska partija (SDP) za gradonačelnika Sarajeva ponuditi Damira Mašića, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo i aktuelni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je to u izjavi za portal Radiosarajevo.ba oštro demantirao.

"U vezi sa dezinformacijom koju plasiraju pojedini privatni mediji SDA, želim vrlo direktno reći da niti sam ikada bio kandidat za poziciju gradonačelnika Sarajeva, niti sam imao niti imam takvu ambiciju. Radi se o prljavoj kampanji i namjernom plasiranju laži sa ciljem unošenja smutnje, u čemu neće uspjeti", kazao je Mašić.

Pojasnio je da njegovo ime nikada "nije ni predloženo, ni razmatrano, ni izneseno kao prijedlog za poziciju gradonačelnika Sarajeva, niti će to biti slučaj".

"Naš kandidat i budući gradonačelnik Sarajeva će biti osoba oko koje će sigurno postojati široka saglasnost ne samo stranaka 'četvorke', koja odlično funkcioniše i sarađuje, već i najšire javnosti u Sarajevu. To ime neće diktirati ni SDA, ni njihovi mediji, a ni njihovi politički privjesci", poručio je Mašić.

Podsjetimo, u sarajevskom hotelu "Bosnia" u petak je upriličeno potpisivanje koalicionog sporazuma između stranaka Narod i pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka i Nezavisna bosanskohercegovačka lista. Sporazum nosi naziv "Sarajevski dogovor 2020".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije