Damir Mašić komentirao izjavu Fadila Novalića o freelencerima: Mene je sramota

10
Radiosarajevo.ba
Damir Mašić komentirao izjavu Fadila Novalića o freelencerima: Mene je sramota
Print Screen / Fadil Novalić

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine redovno svojim izjavama izaziva brojne reakcije. I kad pomislimo da ne njegove izjave ne mogu biti sramotnije, on ipak uspije da iznenadi i nasmije.

Najviše reakcija tokom live obraćanja na Facebooku federalnog premijera Fadila Novalića od prije dva dana izazvala je njegova izjava o freelancerima.

Novalić je u obraćanju govorio o izmjenama zakona o doprinosima i porezu na dohodak te tvrdio da se njima neće oporezivati nasljedstvo kao štednja. Osvrnuo se i na navode stručnjaka da su među radnicima koji će ubuduće plaćati znatno više poreze i freelanceri.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Pojašnjavajući šta su to zapravo freelanceri, federalni premijer je u jednom trenutku kazao da su oni "slobodni sateliti". I upravo taj isječak njegovog live nastupa i slobodnog tumačenja frilensera mnogo puta je podijeljen na Facebooku i Twitteru, uz sarkastične komentare i podsmijehe.

"Fadil Novalić, #SDA premijer FBiH, o freelancerima. Mene je sramota ovog čovjeka. Ne znam za vas…", napisao je Damir Mašić, šef Kluba zastupnica/zastupnika SDP-a u Parlamentu FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije