Damir Arnaut: "OHR ima ovlasti, pozivamo na smjenu Dragana Čovića"

12
Radiosarajevo.ba
Damir Arnaut: "OHR ima ovlasti, pozivamo na smjenu Dragana Čovića"
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Damir Arnaut

Damir Arnaut, zastupnik Naše stranke reagovao je na današnju odluku Vijeća ministara da ne odobri sredstva za održavanje izbora.

Tvrdi kako je to nesumnjivo izraz težnji HDZ-a da blokira i opstruiše demokratske procese dok ne dobije promjenu Izbornog zakona po svojoj volji.

"Dosad su krali glasove a sad pokušavaju da nam ukradu i pravo glasa. To je nedopustivo. OHR ima ovlasti da nametne izdvajanje sredstava, ali pozivamo ih da pored toga i smjene Dragana Čovića s pozicije predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH", ističe Arnaut.

Black Tie 2: Uhapšeni dovedeni u prostorije Suda i Tužilaštva BiH, uskoro se očekuje ročište

Black Tie 2: Uhapšeni dovedeni u prostorije Suda i Tužilaštva BiH, uskoro se očekuje ročište

Opće je poznato tvrdi Arnaut da HDZ ministri i zastupnici ne smiju ni zapisnik usvojiti bez njegovog naloga, te nema sumnje da je upravo Čović direktni nalogodavac ove blokade.

"Ovo je opasan čin. Radi se o udaru na Ustav BiH i otvoreno kršenje Izbornog zakona BiH. Također pozivamo CIK da pred nadležnim Tužilaštvom pokrene postupak u cilju utvrđivanja odgovornosti i sankcionisanja odgovornih za opstrukciju izbora odmah po isteku zakonskog roka u četvrtak", poručio je Arnaut.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije