Da li se iza osnivanja Agencije za lijekove RS krije zataškavanje afere kiseonik?!

0
Radiosarajevo.ba
Da li se iza osnivanja Agencije za lijekove RS krije zataškavanje afere kiseonik?!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Radovan VIšković

Nakon što je premijer bh. entiteta RS rekao da je Vlada osnovala agenciju za lijekove RS u da će ići u realizaciju svih akata na tom planu, uslijedila je reakcija opozicije.

Predsjednika Vlade pitaju gdje je ta Agencija za koju Višković kaže da je osnovana?

Za premijera osnivanje agencije za lijekove RS ide po planu, a sve se radi zbog, kako tvrdi Radovan Višković, ponašanja Agencije za lijekove BiH nakon otkrivanja afere sa upotrebom industrijskog kiseonika u zdravstvenim ustanovama, piše BN.

Afera Kisik: MUP RS izuzeo dokumentaciju iz bolnice u Banjoj Luci

Afera Kisik: MUP RS izuzeo dokumentaciju iz bolnice u Banjoj Luci

Predstavnici opozicije kažu da se nakon ove izjave Radovana Viškovića stiče utisak da ta insitucija već radi, da ljudi dolaze na posao, a ustvari, kažu u PDP-u, agencija uopšte ne postoji.

Sve do 2009. godine RS je imala svoju Agenciju za lijekove i punu nadležnost u toj sferi, kažu sagovornici dobro upućeni u pitanja iz resora zdravstva.

Stanić upozorava da krivična istraga o aferi kiseonik još nije završena, zbog čega se, kako navodi, ne bira način da se odgovorni izvuku iz ove priče.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije