! / Da li je BiH "tempirana bomba": Džaferović i Šarović komentirali izjavu Macrona

08. 11. 2019. u 16:18:00 Anadolija

Shares: 26

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović podsjetio je u današnjoj izjavi novinarima u Sarajevu da od 2016. godine nije zabilježen nijedan odlazak iz BiH na ratišta u Siriji. 

Džaferović je komentarisao izjavu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji je Bosnu i Hercegovinu nazvao "tempiranom bombom" zbog povratka učesnika na stranim ratištima.

"Od 2016. godine nije zabilježen nijedan odlazak na ratišta u Siriji. Bosna i Hercegovina je poduzela mjere da taj problem riješi. Osnovni problem BiH su snage koje žele podjelu BiH i to gospodin Macron zna. I to je i krivica i međunarodne zajednice", rekao je Džaferović.

Džaferović je kazao da se prema podacima bh. agencija na sirijskom ratištu nalazi manje od 100 punoljetnih osoba državljana BiH, od čega su polovina žene.

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović komentarišući izjavu francuskog predsjednika Macrona je kazao da ne dijeli takav stav.

"Mislim da situacija u BiH nije takva i da mnogo zvaničnih izvještaja govori sasvim suprotno. Naprosto ne dijelim takav stav", kazao je Šarović.

NEMA KOMENTARA