Cvjetaju tuje, ljubavi moja: Jesu li i Dodika trebali "ubiti" prijatelji Sanje Vulić?!

15
Radiosarajevo.ba
Cvjetaju tuje, ljubavi moja: Jesu li i Dodika trebali "ubiti" prijatelji Sanje Vulić?!
Foto: PrtScr / Nove paranoje Dodikove udarnice Sanje Vulić

Da državnoj partlamentarki Sanji Vulić, što narod kaže, treba dobar hodža, to je odavno poznato, ali kada se predsjednica Kluba vladajuće partije u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine svako malo razbacuje terminima iz Leksikona sigurnosti poput "atenata", "terorizma", pa onda za to u javnosti optužuje države institucije poput Obavještajno-sigurnosnu agenciju (OSA), čak i Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država, te, na kraju, sama sebi podmeće prijetnje - onda je to društvena dijagnoza.

"Tačno za snajperski pogled...", reći će Vulić govoreći o "ključnom dokazu" pripreme atentata na predsjednika entiteta Rs – praznom prostoru kod Suda BiH gdje su nekad bile tuje.

To što se Ambasada SAD-a još u februaru ibretila, nazvajući apsurdnom izjavu zastupnice Vulić, to što je JKP Rad dokazivao da su njihovih promrzli radnici "po ugovoru" sjekli te uboge tuje, to što povodom najnovijih tvrdnji vrha vlasti u Rs-u o navodnom planiranju atentata na Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i beogradska Politika, znakovito, prenijela stav opozicije iz manjeg bh. entiteta "da je reč o fabrikovanim informacijama", Vulić ne smeta. Ona tvrdi da su se njena upozorenja "obistinila", traži isprike....

Sezonski afektivni poremećaj: Kada vrijeme mijenja naša osjećanja i kako se boriti sa depresijom

Sezonski afektivni poremećaj: Kada vrijeme mijenja naša osjećanja i kako se boriti sa depresijom

"Pisali su da sam blesava, luda...", požalila se jučer.

Zapravo, sve ozbiljniji sigurnosni problem postaje sama Vulić koja građane rodnog Sarajeva optužuje za terorizam, koja institucijama i stranim ambasadama podmeće atentate, koja prijeti - čak i sebi!

Naime, izvještaji televizije BN i drugih medija iz augusta ove godine iznijeli su sumnje da su upravo Vulić i ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić naručili sami sebi prijetnje, i to putem izvjesnog Vladimira Stanimirovića, službenika Ministarstva finansija BiH. Za njega se ispostavilo da je dugogodišnji prijatelj zastupnice Vulić, da s njom svakodnevno obilazi restorane!?

Nenad Nešić
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Nenad Nešić

Čovjek koji je optužen da je poslao tri pisma adresirana na klub "crvene sekte - SNSD" s prijetećim sadržajem "četnikušo, bliži ti se kraj neće te spasiti ni ti četnici što za tobom hodaju", te da će Vulić i ministru Nešiću "uskoro dosuditi Allah", reći će da nema ni motiv, ni razlog da prijeti Sanji Vulić "koja mu je dugogodišnji prijatelj, politički partner i istomišljenik". Kao ni Nešiću koga je vidio samo dva puta...

Kako god on je hapšen, pa pušten da se brani sa slobode, da bi upravo Vulić stala pred kamere da ga brani od "montiranog procesa"!

"Po svemu sudeći, Sanja Vulić i Nenad Nešić organizovali su prijetnju samima sebi kako bi izrežirali svoju ugroženost", poručila je tada predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić, prenio je ranije RTV BN.

"Za taj idiotizam, ako se pokaže tačnim, angažovali su izvjesnog Stanimirovića, ne očekujući da isti bude identifikovan. Stanimirović nema nikakav razlog da prijeti ni Vulićki ni Nešiću, sa kojima je u odličnim odnosima, ali nije očekivao da bude otkriven njegov identitet. Od ovog idiotizma gori je samo postupajući tužilac koji nije odmah naložio hapšenje Nešića i Vulićke zbog konstruisanja lažnih prijetnji. U svakoj normalnoj zemlji, ljudi na ovako visokim pozicijama bili bi momentalno privedeni", zaključila je Trivić u objavi na Facebooku.

Tuje ispred Suda BiH
Foto: Sud BiH: Tuje ispred Suda BiH

Da li su i Dodika trebali "ubiti", također, "istomišljenici" i "dugogodišnji" prijatelji Sanje Vulić, valjda bi trebala dokučiti neka istraga. Do tada Vulić s platom od 5.000 KM i dalje terorizira građane BiH, institucije i strane ambasade, dezavuirajući javnost, unoseći nemir i nesigurnost. Ali, neće stati na tome. Da apsurd bude potpun, kako su otkrili mediji, upravo Vulić, zajedno sa Nešićem, radi na imenovanju aktuelnog načelnika Policijske stanice Doboj Slobodana Radinkovića za novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)!!!

A kada su bošnjački i hrvatski ministri (prešutno i srpski) odbili taj izbor, i to zbog kompromitirajucih sadržaja Sky aplikacije – Bonnie i Clyde bh. politike su blokirali državnu vladu! O tome smo svjedočili ove sedmice kod odgode sjednice Vijeća ministara BiH iz "tehničkih razloga". (U sve to se ne miješa visoki predstavnik Christian Schmidt, njemu je bitno kako oboriti presudu u slučaju "Kovačević".)

Na koncu, imajući sve ovo u vidu, red bi bi pružiti dobronamjeran savjet lideru SNSD-a Miloradu Dodiku:

Dragi Milorade, Sanja Vulić se nešto previše brine o tvojem "onom svijetu". Imajući u vidu na šta je sve spremna sa svojim "istomišljenicima", "političkim partnerima" i "dugogodišnjim prijateljima", trebao bi se Nje više plašiti nego svih posjećenih tuja i zavjere "antisrpskih snaga". Jer, kako Svetislav Basara svojevremeno napisa, i pokojnog Zorana Đinđića su ubili Srbi. I to oni "sa dna kace".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije