Cvitanović odgovorio Konakoviću u vezi KCUS-a i imenovanja direktora: "Čemu pritisci?"

8
Radiosarajevo.ba
Cvitanović odgovorio Konakoviću u vezi KCUS-a i imenovanja direktora: "Čemu pritisci?"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilija Cvitanović

Ilija Cvitanović, predsjednik stranke HDZ 1990 odgovorio je lideru Naroda i Pravde Elmedinu Konakoviću koji je optužio federalnog ministra zdravstva Nediljka Rimca (HDZ 1990) da namjerno blokira imenovanje generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"Poštovani kolega Konaković, nećemo dozvoliti da u bilo kojem obliku uvlačite Ministra Rimca u bilo kakve interesne sfere koje su vezane za KCUS u cjelini. Ministar Rimac radi isključivo po Zakonu i tako će raditi i u ovom slučaju davanja saglasnosti za imenovanje direktora KCUS-a", naveo je Cvitanović.

Upitao je Konakovića "čemu pritisci".

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

"Ne znam zašto je problem da se utvrde sve činjenice koje se odnose na ispunjavanje uvjeta iz konkursa za poziciju direktora KCUS-a. Čemu pritisci?

Niti smo imali, niti imamo bilo kakav interes u ovome. Jedini interes nam je pacijent, zakonitost i pravna država. Naša je odgovornost da KCUS djeluje u okvirima Zakona i da se ne ponavljaju afere koje su se događale na KCUS-u. Naš zadatak je da sukladno Zakonu odradimo posao i tako ćemo se ponašati. Nikakvi politički pritisci i nevjerojatna interesna spinovanja zamjene teza i druge manipulacije, nisu potrebni na ovu temu koja je isključivo pravne i stručne prirode i takvi pritisci neće utjecati na ministra u donošenju odluke.

Poštivat će se mišljenja pravnih stručnjaka i onih koji su zaduženi da po Zakonu tumače svu dokumentaciju koja je vezana za poziciju direktora KCUS-a", naveo je Cvitanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije