Cvitanović odgovorio Konakoviću u vezi KCUS-a i imenovanja direktora: "Čemu pritisci?"

8
Radiosarajevo.ba
Cvitanović odgovorio Konakoviću u vezi KCUS-a i imenovanja direktora: "Čemu pritisci?"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilija Cvitanović

Ilija Cvitanović, predsjednik stranke HDZ 1990 odgovorio je lideru Naroda i Pravde Elmedinu Konakoviću koji je optužio federalnog ministra zdravstva Nediljka Rimca (HDZ 1990) da namjerno blokira imenovanje generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"Poštovani kolega Konaković, nećemo dozvoliti da u bilo kojem obliku uvlačite Ministra Rimca u bilo kakve interesne sfere koje su vezane za KCUS u cjelini. Ministar Rimac radi isključivo po Zakonu i tako će raditi i u ovom slučaju davanja saglasnosti za imenovanje direktora KCUS-a", naveo je Cvitanović.

Upitao je Konakovića "čemu pritisci".

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

"Ne znam zašto je problem da se utvrde sve činjenice koje se odnose na ispunjavanje uvjeta iz konkursa za poziciju direktora KCUS-a. Čemu pritisci?

Niti smo imali, niti imamo bilo kakav interes u ovome. Jedini interes nam je pacijent, zakonitost i pravna država. Naša je odgovornost da KCUS djeluje u okvirima Zakona i da se ne ponavljaju afere koje su se događale na KCUS-u. Naš zadatak je da sukladno Zakonu odradimo posao i tako ćemo se ponašati. Nikakvi politički pritisci i nevjerojatna interesna spinovanja zamjene teza i druge manipulacije, nisu potrebni na ovu temu koja je isključivo pravne i stručne prirode i takvi pritisci neće utjecati na ministra u donošenju odluke.

Poštivat će se mišljenja pravnih stručnjaka i onih koji su zaduženi da po Zakonu tumače svu dokumentaciju koja je vezana za poziciju direktora KCUS-a", naveo je Cvitanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije