Cvijanović: Budući mandatar Vlade RS bit će ipak kadar SNSD-a

Radiosarajevo.ba
Cvijanović: Budući mandatar Vlade RS bit će ipak kadar SNSD-a
Foto: RTRS / Željka Cvijanović
Novoizabrana predsjednica RS Željka Cvijanović rekla je večeras da će budući mandatar Vlade Srpske biti kadar iz SNSD-a.

"Bit će to kadar iz SNSD-a koji može okupiti ljude i koji može aktivno nastaviti raditi na zadacima koje smo radili u prethodnom periodu. To ime bit će saopćeno kada za to budu stvorene pretpostavke, više formalne", izjavila je Cvijanović za BHT 1.

Kazala je da će nova Vlada RS moći raditi u stabilnim uslovima i otpočeti svoj mandat sa stabilnošću, koja je bila nepoznanica prije 5,5 ili šest godina.

"Bila su to teška vremena, sa posljedicama teške ekonomske krize, koja je ostavila teške tragove i bilo je teško upravljati budžetom. Mi smo izašli iz te krize i problema koji su pratili godinama i poslagali smo stvari onako kako treba. Ovo je sada solidna osnova da se stalno poboljšavaju stvari", rekla je Cvijanović, koja je aktuelna predsjednica Vlade RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije