Cvijanović: Dodik i ja smo idealan tim, pobjedu sam proslavila uz pjesme Joe Cockera

Radiosarajevo.ba
Cvijanović: Dodik i ja smo idealan tim, pobjedu sam proslavila uz pjesme Joe Cockera
Željka Cvijanović, novoizabrana predsjednica RS-a, u intervjuu za beogradski Alo izjavila je da iz Srbije očekuje najveću podršku, ali ističe i da očekuje da Zapad konačno "razbije stereotipe o BiH".

Vjeruje da će s Miloradom Dodikom, novoizabranim članom Predsjedništva BiH, i ubuduće funkcionisati kao idealan tim koji dobija.

"Dugo radimo zajedno i funkcionišemo kao tim, zato mi to što dolazim na poziciju predsjednika Republike Srpske nije opterećenje, naprotiv. S druge strane, Milorad Dodik daje posebnu snagu svakoj funkciji na kojoj se nađe. Samo politički nezreo čovjek bi se s tim takmičio", rekla je Cvijanović.

Nije mogla potvrditi kome će, kao predsjednica RS-a, dati mandat za formiranje Vlade manjeg bh. entitetra.

"Prerano je da se to saopštava, ali to mora biti neko ko zna kako se gradi i čuva stabilnost, ko razumije političke i ekonomske izazove sa kojima se nosimo, ko zna kako se koordinišu aktivnosti da bi se postigao rezultat i očuvala ustavna pozicija Republike, i nadasve da razumije da se mora igrati timski."

Zanimljivo da nova predsjednica RS-a smatra da je, zajedno s Dodikom i SNSD-om, pokradena na izborima u Banjoj Luci, iako opozicija ukazuje na neregularnosti. Kaže da je pobjedu proslavila s Miloradom Dodikom uz "iste pjesme uz koje se obično slavi". Ali...

"Oko četiri časa ujutro, kad sam se s porodicom vratila kući sa dočeka izbornih rezultata, i kad su svi otišli spavati, odslušala sam nekoliko pjesama Joe Cockera", izjavila je novoizabrana predsjednica RS-a Željka Cvijanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije