Ćurić kritikovao Turković zbog navodne odluke, ona tvrdi da nije nije bila tu

4
Radiosarajevo.ba
Ćurić kritikovao Turković zbog navodne odluke, ona tvrdi da nije nije bila tu
Foto: Nezavisne novine/ Radiosarajevo.ba / Ćurić/ Turković

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić oglasio se u vezi sa, kako je rekao, "povlačenjem pozitivnog mišljenja ministrice vanjskih poslova Bisere Turković na memorandum o izgradnji aerodroma Trebinje".

“Ako ne može pomoći ne treba odmagati. Trebala bi pustiti ljude da rade svoj posao. Političari kao što je Turković trebaju nositi teret analiza o odlasku stanovništva”, kazao je Ćurić za Glas Srpske.

N1 je kontaktirao ministricu Turković, koja je demantirala da je bila na sjednici Vijeća ministara BiH. Kako tvrdi, bila je van zemlje.

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

Podsjetimo da je danas gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio dopis Vijeću Ministara Bosne i Hercegovine i Kabinetu predsjedavajućeg Vijeća Zoranu Tegeltiji, a povodom donošenja Memoranduma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije kojim se "utvrđuju osnovni pravci buduće suradnje, s ciljem realizacije projekta Izgradnja aerodroma Trebinje", a koji je Vijeća ministara BiH donijelo na sjednici 30. marta.

"Ne ulazeći ekonomske i sve ostale aspekte izgradnje zračne luke na teritoriju druge države, apeliramo te, pozivajući se na odredbe prethodno navedene međunarodne legislative, zahtijevamo od nositelja projekta da bez odlaganja obustavi planirane naredne aktivnosti po ovom projektu, sve dok se ne ispune uvjeti ESPOO konvencije i SEA protokola, odnosno dok se ne provedu sva potrebna ispitivanja utjecaja na okoliš preko državnih granica i dok se činjenično utvrdi nepostojanje utjecaja koji bi izgradnja zračne luke imala na izvorište rijeke Omble", poručio je Franković, između ostalog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije