"Crni ponedjeljak" u FBiH: Policija reagirala gotovo stotinu puta u protekla 24 sata

Fena
"Crni ponedjeljak" u FBiH: Policija reagirala gotovo stotinu puta u protekla 24 sata
Radiosarajevo.ba / Ilustracija - MUP KS
Nakon nešto ljepšeg perioda novembra, pred sam kraj ovog mjeseca, a na početku ove sedmice, u Bosnu i Hercegovinu stiglo je nešto hladnije vrijeme, koje je donijelo i prve snježne padavine u većini gradova.

Minusi su, u ponedjeljak, zavladali i na spiskovima policijskih službenika te je tako u protekla 24 sata na području Federacije BiH zabilježen veliki broj saobraćajnih nesreća i krivičnih djela, u kojima su, kao istražni organi, postupali policijski službenici iz ovog bh. entiteta.

Kako stoji u izvještaju Federalne uprave policije, u protekla 24 sata dogodilo se 60 saobraćajnih nesreća, a zabilježena su i 34 krivična djela.

Registrirano je razbojništvo, 11 teških krađa, tri krađe, nasilje u porodici, oštećenje tuđe stvari i 17 ostalih krivičnih djela. U istom periodu registrirano je i 15 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su četiri osobe lakše povrijeđene.

Veliki broj saobraćajnih nesreća dogodio se na cestama u Federacije BiH, a u njima su dvije osobe zadobile teže i pet lakše povrede.

Policija je uhapsila pet osoba, četiri su zadržane, saopćeno je iz Federalne uprave policije

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije