Uhapšena 28-godišnjakinja: Pregazila ženu jer je fotografirala nesreću

E. H.
Uhapšena 28-godišnjakinja: Pregazila ženu jer je fotografirala nesreću
Arhiv / Ilustracija
Prije dva dana cazinsko naselje Krivaja bilo je poprište strašne tragedije u kojoj je stradala jedna ženska osoba, i to nakon manje saobraćajne nesreće koja se dogodila u ovom naselju.

Već ranije pisali smo o ovom slučaju, budući da je riječ o neobičnoj tragediji, koja je prvenstveno započela saobraćajnom nesrećom, nakon čega je jedna od učesnica saobraćajne nesreće pregazila drugu i zatim pobjegla s mjesta nesreće.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio glasnogovornik Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona Bahrudin Dželalagić, nesreća se dogodila u subotu oko 6.40 sati, te je tom prilikom jedna osoba zadobila smrtonosne povrede.

"Na mjesto nesreće upućena je patrola, koja je zatekla osobu S. K. s vidnim povredama, te su od povrijeđene osobe saznali da je izašla iz automobila nakon saobraćajne nesreće, kako bi fotografirala mjesto nesreće, a zatim ju je nepoznati vozač/ženska osoba/ s nepoznatim vozilom crvene boje, nakon što je naglo krenula u jednom momentu, udarila i potom se udaljila u nepoznatom pravcu", stoji u izvještaju MUP-a USK-a o ovom slučaju, kao i to da je povrijeđena osoba prevezena uskoro, kolima hitne pomoći, u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić u Bihać, nakon čega je od zadobivenih povreda preminula.

O događaju je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva u Bihaću, prema čijem su nalogu istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Cazin izvršene uviđajne radnje.

"Istog dana, nakon poduzetih operativnih radnji, identificiran je i pronađen nepoznati vozač, a radi se o osobi inicijala J. S., kći Mumina, koja je rođena 1988. godine u Bihaću", zaključak je izvještaja, u kojem stoji da je osoba koja je autom pregazila preminulu S. K.

Prilikom hapšenja pronađeno je i privremeno izuzeto vozilo marke "VW Golf", kojim je upravljala uhapšena, a na kojem su bila vidljiva oštećenja, te će ono biti predmet vještačenja.

Nakon kriminalističke istrage, protiv uhapšene J.S. Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću bit će podnesen izvještaj o počinjeno krivično djelo iz člana 336. KZFBiH - teška krivična djela protiv ugrožavanja javnog prometa i iz člana 337. KZFBiH - neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi u saobraćajnoj nezgodi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije