Potvrđen identitet nastradalog rudara i uzrok nesreće

L. R., H. A.
Potvrđen identitet nastradalog rudara i uzrok nesreće
Radiosarajevo.ba / RMUZenica
U drugoj smjeni u Staroj jami, u zeničkom Rudniku mrkog uglja, sinoć se desila nesreća, u kojoj je teško povrijeđen jedan rudar.

Kako su za portal Radiosarajevo.ba potvrdili iz Kantonalne bolnice u Zenici, povrijeđeni je dovezen sinoć u 20.00, kada je dežurni ljekar konstatirao teške povrede.

"Rudar ima prijelom obje podlaktice, trenutno je na odjelu za ortopediju i traumatologiju", rekla nam je glasnogovornica Kantonalne bolnice Zenica Aida Buro.

Prema prvim informacijama iz zeničkog Rudnika mrkog uglja, nesreća se desila usljed oslobađanje pritiska  na gradilištu.

"Povrijeđen je Zehrudin Mahmić iz Zenice, radnik na utovaru i transportu. Izvodeći radove čišćenja na tom gradilištu, došlo je do iznenadnog oslobađanja pritiska. To je u rudarstvu poznato još kao pojam španunga", rekao je za Radiosarajevo.ba Merhun Arnaut, izvršni direktor ovog zeničkog rudnika.

Osim navedenih povreda, kako kaže Arnaut, radnik ima posjekotine na predjelu glave i na leđima.

"Zeničke jame su duboke, a rudarstvo je težak posao. Žao nam je što se desila ova nesreća, i žao nam je svaki put. Želimo da se naš zaposlenik što prije oporavi", rekao je za Radiosarajevo.ba Arnaut.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije