Crnadak: Zašto SNSD nije realizirao sporazum u posljednjih deset godina

Radiosarajevo.ba
Crnadak: Zašto SNSD nije realizirao sporazum u posljednjih deset godina
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak reagirao je povodom izjave predsjednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović koja je rekla da su proces isplate klirinškog duga od početka pratile različite opstrukcije s državnog nivoa.

"Odluka o ratifikaciji Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ruske Federacije o klirinškom dugu bivšeg SSSR-a prema Bosni i Hercegovini objavljena je u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine 1. juna, a Ministarstvo za vanjske poslove Bosne i Hercegovine je već 2. juna uputilo ruskoj strani notifikaciju o ratifikaciji.

Prema tome, kao i do sada u slučaju klirinškog duga, Ministarstvo za vanjske poslove Bosne i Hercegovine svoje obaveze ispunjava u najkraćim mogućim rokovima", kazao je Crnadak i dodao da je ponosan što je član Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koji je osigurao potpisivanje ovog Sporazuma, koji donosi Republici Srpskoj 60 miliona konvertibilnih maraka i koji je koristan za sve građane u Bosni i Hercegovini.

"Nadam se da novac neće biti iskorišten za dugove koje je napravila aktuelna Vlada Republike Srpske.

Pozivam gospođu Cvijanović da objasni zašto SNSD nije realizovao ovaj sporazum u poslednjih deset godina koliko je vodio Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i na taj način omogućio da Republika Srpska novac koji joj pripada dobije mnogo ranije", zaključio je Crnadak. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije