Dodik: Koalicija u RS je jedinstvena, završili smo priču o Ljubiji

Fena
Dodik: Koalicija u RS je jedinstvena, završili smo priču o Ljubiji
Vladajuća koalicija u RS-u, koju čine SNSD, DNS i SP, ostaje jedinstvena i djelovat će kao i do sada, rekao je lider SNSD-a Milorad Dodik.

Kako bi ti odnosi u koaliciji bili još bolji, dogovorili su se, kaže, da se u roku od sedam dana izvrši analiza provođenja koalicionog dogovora, koji su potpisali na početku mandata i koji se mora striktno poštivati.

Nakon sastanka rukovodstva stranaka vladajuće koalicije, Dodik je na pres-konferenciji rekao da je na pitanja o prodaji Rudnika Ljubija stavljena tačka i da se više neće raspravljati.

Predstavnici stranaka skupštinske većine u RS-u dali su, kaže, i punu podršku Vladi RS-a te da se kroz ponašanje parlamentrane većine pokazalo da opozicione stranke nemaju podršku i da vladajuća koalicija ostaje jedinstvena.

Izvršit će se, kaže, i analiza ponašanja stranka vladajuće većine na općinskom nivou.

Dodik je najavio da su čvrsto opredijeljeni da nastup ove tri stranke na narednim izborima budu jedinstveni.

"Razlike u mišljenjima koje se pojavljuju ne treba da budu prepreka za dalji zajednički rad", dodao je i lider SP-a Petar Đokić.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić je ponovio da jedna tačka ili jedno pitanje o kojem nemaju isti stav, ne može ugroziti koaliciju.

"Ako imamo nesporazume međusobno ćemo ih rješavati, ali ova koalicija ima sposobnost da takve stvari prevaziđe i nađe izlaz iz svih nesporazuma", kazao je Pavić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije