BiH / Crnadak se sastao sa zamjenikom državnog sekretara SAD - Johnom Sullivanom

17. 12. 2018. u 14:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se sa zamjenikom državnog tajnika SAD Johnom J. Sullivanom.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se 17. prosinca 2018. godine sa zamjenikom državnog tajnika SAD Johnom J. Sullivanom.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnoj situaciji u BiH, procesu formiranju vlasti nakon Općih izbora održanih 7. listopada 2018. godine te vanjskopolitičkim prioritetima BiH.

Ministar Crnadak je istaknuo da je glavni vanjskopolitički prioritet BiH članstvo u Europskoj uniji. Naglasio je da je BiH za jačanje suradnje s NATO putem dostupnih mehanizama i instrumenata suradnje, te podsjetio da se Bosna i Hercegovina u potpunosti zalaže za trajni mir, stabilnost i prosperitet regije.

Na kraju sastanka ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack su u nazočnosti zamjenika državnog tajnika SAD Johna J. Sullivana potpisali Aneks Ugovora o zakupu zgrade i zemljišta na adresi Alipašina 43 za potrebe Veleposlanstva SAD u Sarajevu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA