COVID situacija u Općoj bolnici u Sarajevu: Jedan pacijent preminuo

0
Radiosarajevo.ba
COVID situacija u Općoj bolnici u Sarajevu: Jedan pacijent preminuo
Foto: Opća bolnica Sarajevo / 40 pacijenata je smješteno

U COVID odjelu i na Long COVID liječenju u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ ukupno je 40 pacijenata, a posljednja dva dana primljeno je njih deset.

Na intenzivnoj njezi trenutno su četiri pacijenta, tri su na visokom protoku kisika i jedan pacijent je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Nažalost, jučer je jedan COVID pacijent sa teškim komorbiditetom preminuo.

Najviše novoprimljenih covid pacijenata nije potpuno vakcinisano, a znatno manji broj je onih koji su dobili vakcinu protiv infekcije COVID-19.

Tokom jučerašnjeg dana tri pacijenta sa ovog odjela je završilo bolničko liječenje i otpušteni su kući. Menadžment ove zdravstvene ustanove vrši užurbane pripreme za otvaranje novog sprata za hospitalizaciju COVID pacijenata.

Inače, u posljednja 24 sata u Općoj bolnici je bilo ukupno 126 prijema pacijenata na hospitalizaciju i 74 otpusta iz ustanove, a urađeno je 1199 pregleda, 5297 zdravstvenih usluga, 29 operacija i to 1 hitna, 22 planirane i 6 ambulantnih te 4 poroda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije