COVID podaci u BiH: Pet osoba preminulo, veliki skok zaraženih u RS-u

0
Radiosarajevo.ba
COVID podaci u BiH: Pet osoba preminulo, veliki skok zaraženih u RS-u
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Iz posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS-u, u protekla 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS-a, Univerzitetskom kliničkom centru RS-a, Univerzitetskoj bolnici u Foči i Sv. Bolnica. Vračevi u Bijeljini, testirano je 881 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus(SARS-CoV-2) potvrđeno je sa 318 osoba u RS-u.

Riječ je o 174 muških i 144 ženskih, 67 mlađih, 202 srednje i 49 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu boravka, 184 ljudi je iz Banja Luke, 26 iz Zvornika, 22 iz Trebinja, 13 iz Kotor Varoša, 12 iz Bijeljine, osam iz Laktasa, sedam iz Nevesinja, šest iz Čelinca, po pet iz Bratunca i Ribnika, četiri iz Prijedora, tri iz Bosanske Gradiške, Kneževa, Novog Grada i Prnjavora, dva iz Berkovića, Bileče, Milića, Šipova i jedan iz Gačka, Kozarske Dubice, Ljubinja, Mrkonjića Grada, Teslića i Čaniča.

Institut za javno zdravstvo RS-a u protekla 24 sata prijavio je pet smrtnih slučajeva u kojima je potvrđena prisutnost novog koronavirus. Riječ je o četiri muškarca i jednoj ženi starijih životnih dobi iz Bosanke Gradiške, Prnjavora, Banja Luke, Ostre Luke i Pale.

Do sada je u RS-u potvrđeno 14.452 slučajeva koronavirus, a potvrđeno je 372 osoba u kojima je test na novi koronavirus.

U RS-u, od novog koronavirus, do sada se oporavilo 7.952 osoba, a testirano je 96.588 osoba.

Ukupan broj hospitaliziranih u RS-u je 442, u Univerzitetskom kliničkom centru RS-a 177, a općim bolnicama 265.

U RS-u trenutno je pod zdravstvenom zaštitom 7.666 osoba, a nadzor je završen u 66.900 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije