COVID odjel Opće bolnice: Više od 70 osoba smješteno na COVID odjel

1
Radiosarajevo.ba
COVID odjel Opće bolnice: Više od 70 osoba smješteno na COVID odjel
Foto: Opća bolnica / Ilustracija

U posljednja 24 sata u COVID odjel Opće bolnice „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ na hospitalizaciju je primljen jedan pacijent, a tri su završila bolničko liječenje i otpušteni su kući.

Od ukupno 72 pacijenata, koliko ih je jutros na hospitalizaciji, na intenzivnoj njezi je njih 16, na respiratoru - invazivnoj ventilaciji su 2 pacijenta, 5 je na respiratoru – neinvazivnoj ventilaciji i 5 pacijenata je na visokom protoku kisika.

U Općoj bolnici tokom jučerašnjeg dana urađeno je 1.286 pregleda, 31 operacija i 4 poroda, a ukupno je pruženo 5.515 zdravstvenih usluga.

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih stratišta

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih stratišta

Podsjetimo, prema jučerašnjim podacima, u COVID odjel Opće bolnice su na hospitalizaciju primljena dva pacijenata, a niko nije otpušten sa bolničkog liječenja.

Na ovom odjelu jučer je bilo ukupno 79 hospitaliziranih pacijenata, od kojih je 16 na intenzivnoj njezi, jedan pacijent je bio na respiratoru-invazivnoj ventilaciji, 6 na respiratoru – neinvazivnoj ventilaciji , a četiri na visokom protoku kisika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije