COVID odjel Opće bolnice u Sarajevu obilježio Novu godinu

0
Radiosarajevo.ba
COVID odjel Opće bolnice u Sarajevu obilježio Novu godinu
Foto: Opća bolnica / Osoblje

Prvog dana Nove godine u Covid odjelu Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo na hospitalizaciji je 56 pacijenata.

U protekla 24 sata u ovu zdravstvenu ustanovu su primljena dva pacijenta, a šest ih je završilo liječenje i otpušteni su kući.

Na intenzivnoj njezi su trenutno tri pacijenta a tokom proteklog dana jedan pacijent je prebačen na Kliniku na Podhrastove.

Novogodišnja noć na Urgentnom centru Opće bolnice je protekla relativno mirno, dok je jutros nešto intenzivniji dolazak pacijenata sa hroničnim bolestima.

U porodilištu Opće bolnice u jutarnjim satima rođena je i prva beba u Kantonu Sarajevo.

Dežurno medicinsko osoblje Opće bolnice u novogodišnjoj noći je obišao prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, vršilac dužnosti direktora i uz najljepše želje čestitao Novu 2021. godinu.

I osoblje Covid odjel , koje svoj posao obavlja u zaštitnim odjelima, na kratko je obilježilo dolazak Nove 2021 godine, a što je zabilježeno kratkim video-klipom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije