COVID bilten u BiH: Preminula jedna osoba, 114 novozaraženih

1
Radiosarajevo.ba
COVID bilten u BiH: Preminula jedna osoba, 114 novozaraženih
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini je u protekla 24 sata registrovano 114 osoba pozitivnih na koronavirus (jučer 172), od 931 obrađen test. Preminula je jedna osoba (jučer šest) i to u bh. entitetu RS, podaci su entitetskih ustanova za javno zdravstvo i Vlade Brčko distrikta BiH. Do sada su u BiH ukupno preminule 15.727 osoba od posljedica zaraze COVID-19.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 775 uzoraka, od kojih su 103 bila pozitivna na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom.

Do sada je u FBiH testirano ukupno 1.240.338 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 249.737 osoba. U protekla 24 sata u Federaciji BiH nije bilo prijavljenih novih slučajeva smrtnih ishoda, dok su dva smrtna ishoda prijavljena retroaktivno. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 8 847.

Nermin Nikšić: "Negiranje genocida i omalovažavanje žrtava teška je sramota i moralni sunovrat"

Nermin Nikšić: "Negiranje genocida i omalovažavanje žrtava teška je sramota i moralni sunovrat"

U Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru RS, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 120 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а kоrоnаvirus (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 10 оsоba. Priјаvljеn је јеdаn smrtni slučај.

Dо sаdа je u RS pоtvrđеno 111.808 slučajevа kоrоnаvirusa, а prеminulo je ukupnо 6.345 оsоba kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа kоrоnаvirus. Tеstirаno je ukupnо 419.747 оsоba.

U Brčko distriktu BiH danas je registrovan jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Testirano je ukupno 36 uzoraka. Od posljedica koronavirusa u Brčko distriktu BiH do sada je preminulo 535 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije