COVID-19: Zaražen i pjevač Berin Buturović?

Radiosarajevo.ba
COVID-19: Zaražen i pjevač Berin Buturović?
Foto: Bljesak.info / Berin Buturović

Prema navodima i nezvaničnim saznanjima, i bh. pjevač Berin Buturović je među osobama koje su zaražene infekcijom COVID-19.

On je prisustvovao zabavi u povodu 70. godišnjice uspješnog rada jedne od najvećih kompanija namjenske industrije u našoj zemlji Igman i nakon što je utvrđeno da je jedan od direktora iz Srbije koji je prisustvovao ovom skupu, zaražen virusom SARS-CoV-2, Buturović se javio nadležnima.

To je za Avaz i potvrdio u utorak te kazao kako se sam prijavio da je bio na toj zabavi, ali mu je rečemo da "nije kandidat za testiranje".

"Poštujem sve ovo, što je, u suštini, naredba i običnim građanima, da se držimo u samoizolaciji. Kod kuće sam s roditeljima, gdje oni žive. Ništa više od toga vam ne mogu reći. Ako bude naknadno organizirano testiranje, ja stojim na raspolaganju. Svi ti simptomi koji sugeriraju na eventualnu mogućnost zaraze, za sada ih nemam. Poštujem, naravno, sve ono što su mi savjetovali. Rekli su mi da nisam kandidat za testiranje. Koliko sam shvatio, ograničena je količina testova. Mora se pratiti stanje i ispuniti se neki uvjeti da bi uopće došli u mogućnost da se testirate", kazao je Buturović u utorak za Avaz.

Portal Radiosarajevo.ba danas je u više navrata pokušao kontaktirati Buturovića i njegovu suprugu, no nisu odgovarali na naše pozive.

Podsjećamo vas da su danas potvrđene informacije da su direktor ove firme i tri radnika zaraženi novim sojem koronavirusa na istoj zabavi...

Igman Konjic se oglasio: Naš direktor i tri osobe su zaraženi

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije