Čović uputio prijedlog Izbornog zakona: Otkrio kako bi se birali članovi Predsjedništva BiH

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Neka ...

... svako bira sebi, ali ne vidim nista o elektronskom glasanju? Ja cu samo tako glasati, ne zelim da me ponovo prave budalom!!

Guest

onda uvedi i proporcije broja stanovnika sa procentom vlasti,tako da Hrvati imaju tih 15-ak procenata u FBiH i BiH,ni manje ni vise,Bošnjaci 60-ak Itd.kad već brojiš krvna zrna

Kiki

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se sastoji od tri člana: jednog Bošnjaka, jednog Hrvata, koji se biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira neposredno sa teritorije Republike Srpske. 

U tri kantona mora pobijedit?

Ako ne, moze u dva? Ako ni to ne, moze u jednom? Nisam siguran da sam sve shvatio.... Ja samo ne zelim da nam Bosnjaci i dalje biraju clana Predsjednistva, that is all. Ne biramo ni mi njima i ne zanima nas.

Ipak su to izmjene Ustava

Zar promjena Ustavne kategorije ‘pripadnik naroda’ u ‘predstavnik naroda’ nije promjena Ustava? Zar Trojka nema nikakve zahtjeve za izmjene ustava?

AVNOJevski i Dejtonski ‘narodi’ su nacije Jugosla

Dok se BiH i CG ne oslobodi NACIJA Kraljevine SHS (lazni konstitutivni narodi), nece se zavrsiti raspad JU, niti ce biti mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Kraljevina SHS sa samo 3 nacije je opak velikodrzavni krizarski projekat, uzrok ratova, nestabilnosti, pogroma i progona na Balkanu u XX vijeku!

Ma vidi ku...

Ma sto kažeš,a zar nebi odmah mogao napisat ko će biti član predsjedništva i to covic,covic i opet covic.Gradjani biraju ,a Komsic je po njima najbolji i da se kandidira na listi srba bosnjska ili bilo koga drugog jednostavno mu ljudi vjeruju a tebi covicu ni da si jedini kandidat za sva tri naroda nitko ne vjeruje i zbog toga te nebi birali.

Covjek koji zna

Koji crni narodi!?? Mi smo jedan narod !! Smirite jezičine zar ne vidite sta se iz brda valja na svjetskom nivou …Pamet u glavu ne kukala vam majka……Zar ne vidite da uvozimo radnike iz Bangladesa …Ode narod a vi o narodima …….

Nedoumica

Za koga cu ja da glasam: dijete iz " mjesovitog" braka, zivim u mjesovitom braku?!. Ja sam Bosanac/Bosanka. Zanimljivo zar ne? Ili da tuzim drzavu jer mi neomogucavaju glasanje, vec mi ga namecu.

Hbb

ZA VAS JE ISTINARIZOCNA

Eer

COVKE OPET PRODAJE LAZI JER ZELI DA UZ DODIKA UNISTI BIH

/ Najnovije