Radončić stigao u Predsjedništvo BiH na razgovor s Čovićem

Radiosarajevo.ba
Radončić stigao u Predsjedništvo BiH na razgovor s Čovićem
U zgradi Predsjedništva BiH u toku je sastanak hrvatskog člana Predsjedništva Dragana Čovića s Fahrudinom Radončićem, liderom SBB-a.

S Radončićem će Čović razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, o kojoj je prethodno razgovarao i s bošnjačkim članom Predsjedništva i predsjednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem.

Čović je s Izetbegovićem razgovarao o svim otvorenim pitanjima, kao i o tome koji su dogovori koalicije do sada poštovani.

Također, Čović je najavio kako će ove sastanke iskoristiti da iz njih izvuče maksimum jer 17. jula preuzima predsjedavanje Predsjedništvom BiH.

Podsjećamo, jučer je u Mostaru Čović razgovarao s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o zajedničkim interesima ove dvije političke partije, kao i o najavama moguće saradnje nakon općih izbora, koji će u BiH biti održani naredne godine. Također, jedna od tema bio je i dogovor o glasanju u institucijama BiH, gdje bi HDZ u budućnosti mogao podržavati odluke SNSD-a.

Bakir Izetbegović je nakon jučerašnjeg sastanka izrazio nadu da će član Predsjedništva BiH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović ubijediti predsjednika Republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika da odustane od blokada.

Na taj način Izetbegović je komentirao susret Čovića i Dodika u Mostaru, misleći prije svega na blokade koje se tiču bh. europskog puta koje će BiH koštati u ovom trenutku 50 miliona eura, jer neće ući u Transportnu zajednicu Europske unije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije