Izetbegović i Čović nakon sastanka: Krajnje je vrijeme da se postigne sporazum

Radiosarajevo.ba
Izetbegović i Čović nakon sastanka: Krajnje je vrijeme da se postigne sporazum

Bakir Izetbegović lider Stranke demokratske akcije(SDA) i Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH(HDZ) danas su se sastali u Sarajevu, Bakir je kratko kazao da je krajnje vrijeme da se postigne sporazum i kompromis, te da je postavljen novi rok.

 Za isti stol sjedaju Čović, Izetbegović, Špirić, Zvizdić, Radmanović i Krišto

''HDZ i SDA su danas sebi zadali novi rok od dvije sedmice da pokušamo napraviti neki okvir za implementacije presuda suda. Cijenimo da ima šanse da se postigne dogovor. Ako uspijemo s njima postići dogovor, a mislim da ima šanse, onda bi sve išlo u proceduru. Mi smo zainteresovani za implementacije presuda i za smanjenje mogućnosti blokada'', rekao je Izetbegović.

Tvrde da je krajnje vrijeme da se postigne dogovor oko formiranja vlasti, te su najavili nove sastanke.

Dragan Čović je kazao da su razgovarali i o izbornom zakonu, te da su dogovorili da se počne tražiti rješenje.

"Nadam se da ćemo do kraja naredne sedmice ponuditi rješenje", kazao je Čović.

Izetbegović je istaknuo da je dat rok od dvije sedmice da se pokuša kreirati rješenje, nakon čega će biti uključeni i koalicioni partneri DF i SBB.

"Imali smo i poseban sastanak s gospodinom Novalićem i gospođom Milićević. Dogovorili smo se da finaliziramo prijedloge za ukidanje nekih ministarstava i formiranje novih ministarstava. Nemojte misliti da ćemo nešto riješiti za deset dana, nešto što ne možemo riješiti za deset godina", rekao je Izetbegović.

SDS i PDP na korak do deblokade rada Parlamenta Bosne i Hercegovine!

Podsjećamo, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović sazvao je za danas 8. sjednicu Kolegija Doma naroda PSBiH. Na kojoj je predviđeno razmatranje Inicijative Kolegija Predstavničkog doma za sazivanje sjednice Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije