Čović i Ferguson poručili: Važno je spustiti tenzije i vratiti se reformama

Fena
Čović i Ferguson poručili: Važno je spustiti tenzije i vratiti se reformama
Član Predsjedništva BiH Dragan Čović razgovarao je s ambasadorom Velike Britanije u BiH Edwarom Fergusonom o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji.

Zajednički je ocijenjeno da je u ovom trenutku važno spustiti tenzije koje opterećuju reformske procese i skreću pažnju s evropskog puta BiH, a koje su u posljednje vrijeme vidno narušile medijsku klimu i opterećuju funkcioniranje države.

S tim u vezi sagovornici su se suglasili kako je nužno da institucije na svim nivoima nastave nesmetano ispunjavati reformske obaveze, naročito one koje se vežu za evropski put Bosne i Hercegovine.

Također, zaključeno je da je negativne posljedice cikličnih političkih kriza potrebno preduprijediti i neutralizirati posvećenim radom na implementaciji ključnih institucionalnih i privrednih reformi na svim nivoima putem kompromisa, dijaloga i funkcioniranja institucija.

Ambasador Ferguson na kraju susreta još jednom je istakao da će njegova zemlja i dalje nastaviti pružati punu podršku Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije