Čović dobio "hladan tuš" iz Evrope: Ovdje smo frustrirani zbog vašeg pitanja!

6
Radiosarajevo.ba
Čović dobio "hladan tuš" iz Evrope: Ovdje smo frustrirani zbog vašeg pitanja!
FOTO: Screenshot / Michael Gahler

Jedna od današnjih tema u Evropskom parlamentu bila je i politička situacija u Bosni i Hercegovini. Tako je govorio i Michael Gahler, zastupnik u EP koji je poslao jasne poruke za Dragana Čovića, lidera HDZ-a BiH.

Prvo ga je pitao šta je bila tema razgovora s Sergejem Lavrovom u Antaliji.

"Mislite li da će Europska unija i Amerikanci do dozvoliti, hoće li razmisliti o sankcijama protiv vas? O čemu ste razgovarali s Lavorovom, hoćete li biti priznati kao oblast Banja Luka, kao Donjeck?", upitao je Gahler.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Zahvalio se i jer je "uime BiH osudio napad na Ukrajinu".

"Ali, šta očekujete za Hrvate u BiH kada ste tijesno povezani s Miloradom Dodikom koji je povezan s Vladimirom Putinom, na taj način? Kada vidim kako žive preostali Hrvati u RS i kako ih se malo vratilo, pa to bi bio samo razlog za distanciranje. Ovdje u EP smo frustirani oko vašeg pitanja i da oko toga provodite godinama i uzrokujete određenu blokadu kako biste ostali na mjestima kojima jeste. Vjerovatno vam je svejedno hoće li ili ne biti izbora", bio je jasan Gahler.

Naveo je i kako je potrebno rješenje - ali ono koje ujedinjuje, a ne dalje dijeli ljude.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije