Članovi Predsjedništva BiH danas na vojnoj vježbi na Manjači

2
Radiosarajevo.ba
Članovi Predsjedništva BiH danas na vojnoj vježbi na Manjači
Foto: MOBiH / Vježba "Brzi odgovor 21"

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Šefik Džaferović danas će prisustvovati Danu visokih zvanica u okviru Vježbe Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država „Brzi odgovor 21/Immediate response 21“, na Poligonu OSBiH na Manjači.

Sudionicima Dana visokih zvanica bit će prikazan dio zajedničkih operativnih sposobnosti OS BiH i OS SAD-а na terenu, uz elemente podrške iz zraka.

Dan visokih zvanica će biti upriličen na prostorima poligona OS BiH Manjača, uz prikaz zajedničkih operativnih sposobnosti Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga SAD na terenu, uz angažovanje podrške iz zraka, kako helikopterima OS BiH tako i helikopterskim snagama OS SAD.

Pripremne radnje za realizaciju Dana visokih zvanica u petak su relizovane u uslovima koji omogućuju lakši pokret snaga, u odnosu na složenije vremenske uslove koji su vladali u proteklih nekoliko dana.

Međutim, tempo izvršenja zajedničkog uvježbavanja nije narušavan ni jednog dana vježbe. Direktor vježbe „Brzi odgovor 21“ u BiH je istakao da je motivisanosti pripadnika OS BiH i američkih vojnika na izuzetno visokom nivou.

„Vježbu smo maksimalno iskoristili da provjerimo procedure, razmjenimo iskustva i da testiramo nivo interoperabilnosti naših snaga sa snagama SAD,“ naglasio je brigadir Blavicki.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije