Članovi Građanske snage kolektivno pristupili Našoj stranci

Fena
Članovi Građanske snage kolektivno pristupili Našoj stranci
Stotinjak članova Građanske snage iz Tuzle na čelu s predsjednikom Dejanom Pavićem, danas su kolektivno pristupili Našoj stranci.

U povodu pristupa ovoj stranci sve većeg broja novih članova, među kojima i Selima Bešlagića, bivšeg načelnika Tuzle, guvernera TK-a i potpredsjednika SDP-a BiH, u sjedištu Gradskog odbora Naše stranke u Tuzli danas je upriličena konferencija za novinare.

Između ostalih, prisustvovali su predsjednik Predrag Kojović i više članova Predsjedništva i Glavnog odbora Naše stranke, zatim, Selim Bešlagić, Dejan Pavić, te predsjednica GO NS Tuzla Olivera Sadiković.

"Lideri pojedinih političkih partija pripremaju se za izbore kreiranjem politike rata i straha. Postoje stranke koje su samo za Bošnjake, kao i one koje su samo za Hrvate ili za Srbe, ali i one koje su i za Bošnjake, i za Hrvate, i za Srbe, ali i za ostale narode u BiH. Drago mi je da je s nama Bešlagić koji se tokom rata zalagao za otvoreno, demokratsko društvo, za šta se zalaže i Naša stranka. Ponosan sam što se danas nalazim među ljudima kao što su Bešlagić i Pavić", naglasio je Predrag Kojović.

Bešlagić je podsjetio da se prvi put na konferenciji za novinare nakon napuštanja SDP-a BiH pojavljuje kao član Naše stranke. Kada je ušao u ovu stranku, kaže, osjećao se i ponosnim, ali i odgovornim da doprinese dovođenju bh. društva do boljitka.

Novinarima je podijelio pismo u kojem se obraća javnosti, a posebno onim građanima koji apstiniraju na izborima, da se ovoga puta svojim glasovima pridruže idejama Naše stranke i kreiranju boljeg društva.

"Naš glavni cilj je ekonomski razvoj, a građane pozivam da Našu stranku prepoznaju kao snagu koja je u stanju prevazići sadašnje probleme u državi. Tražit ćemo izvršnu vlast s kompetentnim ljudima, koji neće biti samo iz Naše stranke, ali koji će biti spremni preuzeti odgovornost i koji će priključenjem građanskom, patriotskom frontu, raditi u općem interesu", kazao je Bešlagić.

Doskorašnji lider Građanske snage Dejan Pavić podsjetio je da je i ranije bilo razgovora o priključenju Našoj stranci. Na posljednjim lokalnim izborima Građanska snaga dobila je oko 1.000 glasova, a sada je ocijenjeno da je došlo vrijeme za objedinjavanje snaga, zbog čega su se članovi Građanske snage odlučili priključiti Našoj stranci.

"Svjesni smo da se samo zajednički možemo boriti protiv onoga što imamo u BiH zadnjih 20 godina, a to je nacionalizam, odnosno, kriminalizam", izjavio je Pavić.

Olivera Sadiković kazala je da će se Bešlagićevo „otvoreno pismo“ u velikom broju primjeraka distribuirati građanima ne samo u Tuzli nego u cijelom Tuzlanskom kantonu „i to po principu iz ruke u ruku“.

Kojović je odgovarajući na pitanje novinara potvrdio da će se u TK formirati vlada u sjenci, kakva je svojevremeno „isprobana“ u Sarajevskom kantonu, gdje je Naša stranka polučila dobar izborni rezultat.

"Nakon Sarajeva Tuzla je naše najsnažnije uporište. Dobit će zadatak da formiraju vladu u sjenci, u koju će biti imenovni najbolji i najkompetentniji, a ne stranački najpodobniji ljudi. Oni neće biti samo iz Naše stranke, a morat će raditi 'partizanski' da bismo ispunili cilj", zaključio je Kojović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije