Kojović: 9. januar kao praznik je neustavan, to je dokazano

Radiosarajevo.ba
Kojović: 9. januar kao praznik je neustavan, to je dokazano
Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, oglasio se povodom obilježavanja 9. januara kao dana RS-a

"Deveti januar je datum koji je kao praznik neustavan. To je dokazano. Krivca za njegovo obilježavanje više je nemoguće tražiti u Miloradu Dodiku već u nefunkcioniranju mehanizama koji bi obilježavanje tog datuma morali sankcionisati. No, to je priča koja svim nacionalnim elitama godi. Time se na nekoliko dana, a možda i sedmica, zaglušuje javnost za egzistencijalne probleme i toj buci nećemo doprinositi", istaknuo je Kojović.

Istaknuo je da je cilj političkog djelovanja Naše stranke upravo stvaranje ambijenta pravne države u kojem će obilježavanje ovakvih datuma, ali i druge neustavne stvari biti sankcionisane.

"Kad je u pitanju konkretan datum, bitka za svijest o njemu kao datumu crnim slovima upisanim u historijski kalendar za mnoge generacije u RS nažalost je izgubljena. Neophodno je raditi na dekontaminaciji obrazovnog sistema od anticivilizacijskih tekovina, a to je upravo 9. januar, kako bismo spasili mlade od mržnje koja je glavni potencijal tog datuma i to će biti jedna od stavki našeg predizbornog programa. Od ispraznog moralisanja za medije, nema ništa;" zaključio je on.

 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije