Naša stranka predstavila nove članove i najavila fokuse djelovanja u HNK-u

Radiosarajevo.ba
Naša stranka predstavila nove članove i najavila fokuse djelovanja u HNK-u
Naša stranka predstavila je na konferenciji za novinare u Mostaru nove članove te stranke Amnu Popovac, Slobodana Rikala, Amara Stupca i Feđu Fajića.

Tom prilikom, Amna Popovac kazala je kako će obrazovanje, zdravstvo i ekonomija biti u fokusu njihovog djelovanja u predstojećem periodu.

Kazala je kako nastavne planove te planove upisa u srednje škole i fakultete treba uskladiti s potrebama tržišta.

"Radit ćemo sa stručnjacima, profesorima Univerziteta i Sveučilišta i poslodavcima da se, što je više moguće, u nastavne planove uvede stručna praksa. Pojedini fakulteti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu već su uveli mogućnost praktičnog rada tokom školovanja, što daje pozitivne rezultate i njihovi studenti lakše dođu do prvog radnog mjesta", naglasila je Popovac.

Govoreći o zdravstvu i o problemima u kojima se nalaze zdravstvene institucije u Mostaru, osvrnula se i na dugovanja Kantonalne bolnice Dr. Safet Mujić, navodeći kako ta bolnica ima jedan od najviših dugova prema Poreznoj upravi Mostar.

"Treba napraviti strategiju zaustavljanja propadanja zdravstvenog sistema u HNK na način da se uradi naplata potraživanja i troškovi stave pod kontrolu, a onda raditi na strategiji razvoja zdravstva. Tek tada ćemo prestati nositi wc papir u bolnicu i osiguravati doze krvi potrebne za bolničko liječenje", zaključila je Popovac.

Što se tiče ekonomskih potencijala Hercegovačko-neretvanskog kantona, posebno je istakla važnost rada na razvoju agrikulture i turizma.

Prisutne su pozdravili i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović te Marinko Šanje iz mostarskog Gradskog odbora Naše stranke i Damir Marjanović, koji je, također, odnedavno član te stranke.

Odgovarajući na pitanja novinara o stanju u Mostaru, pogotovo onom uzrokovanom neodržavanjem izbora u tom gradu, Kojović je najavio mogućnost da Naša stranka ne podrži budžet Grada Mostara, rekavši da je to možda radikalna mjera, ali da radikalne situacije iziskuje takve mjere, saopćeno je iz Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije