Nestanak glasačkih listića: Članovi CIK-a stali u odbranu Irene Hadžiabdić

L. K.
Nestanak glasačkih listića: Članovi CIK-a stali u odbranu Irene Hadžiabdić
FOTO: Radiosarajevo.ba / CIK BiH
Na sjednici Centralne izborne komisije BiH danas se, između ostalog, razgovaralo i o medijskim navodima o nestalom materijalom za glasačke listiće.

Podsjetimo, portal Žurnal.info objavio je da je najmanje 35,8 tona papira nabavljenog za štampanje glasačkih listića nestalo iz skladišta Centralne izborne komisije BiH.

Član CIK-a Vlado Rogić kazao da se vodi medijska hajka protiv članice CIK-a Irene Hadžiabdić. Također poručuje medijima - da brane žene, a napadaju žene, upućujući na dvostruke aršine. 

"Za neke bi najbolje bilo da izbora nema i da sve ode u haos", rekao je on. I drugi član CIK-a, Branko Petrić stao je u odbranu Hadžiabdić kazavši da oni koji se obrušuju na CIK-a ruše Ustav.

"Novinari likuju o tome. Koliko je to tona? Razmislimo o tonama. Raspitajmo se koliko je tona težak Ajfelov toranj", upitao je Petrić.

 Član CIK-a Suad Arnautović je rekao da ne treba kriviti medije, te da se nepravilnosti moraju prijavljivati.

Svi članovi CIK-a osudili su medijsko pisanje o angažmanu ruskih IT stručnjaka u ovoj komisiji.

Odbacili su navode da je predsjednica CIK-a sakrila dokumentaciju u predmetu "Božo Ljubić". Na sjednici je spomenuto da su CIK pokušali obesmisliti i Milorad Dodik i Zlatko Lagumdžija, te da se Komisija od tada stalno suočava s napadima. Napomenuli su da postoje precizni izvještaji o stanju glasačkih listića ali da to javnost ne interesira.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije