Član narko kartela Tito i Dino prijeti novinaru Žurnala: Potraživat će ga u kanalima

Radiosarajevo.ba
Član narko kartela Tito i Dino prijeti novinaru Žurnala: Potraživat će ga u kanalima
Žurnal / Edin Gačanin, bh. državljanin koji je godinama živio u Holandiji

“Znam da nisi ti, da je onaj drugi idiot. Ali eto koje budalaštine i laži se pišu. Čuj, mene neko potražuje. Ja evo završavam krov od zgrade i koja to policija mene potražuje. Neka, neka, doći će i mojih pet minuta, pa će i njega potraživati po kanalima, j.... li mu dijete mu j.... u usta”, kazao je Mirza Gačanin u video poruci koju je poslao novinaru Miralemu

Redakciji Žurnala snimak je proslijedio Denis Stojnić koji je, prema policijskim informacijama, jedan od članova ovog narko kartela. 

Više puta smo objavljivali da je kartel Tito i Dino, prema procjenama DEA-e, među 50 najvećih narko kartela na svijetu.

Na čelu grupe je Edin Gačanin, bh. državljanin koji je godinama živio u Holandiji, a u posljednje vrijeme kartelom upravlja iz Dubaija gdje radi zajedno sa poznatim holandskim zločincem Ridouanom Taghijem koji se dovodi u vezu sa nekoliko ubistava. 

Mirza Gačanin je dio ovog kartela i holandsko pravosuđe ga sumnjiči za pranje više miliona eura. On je stric Edina Gačanina i prema dokumentaciji više policijskih i pravosudnih agencija, sumnja se da Mirza pere novac koji je nezakonito zarađen prodajom kokaina, piše Žurnal.

Dio novca je ulagao u BiH, a na osnovu zamolbe holandskog pravosuđa u julu ove godine su vršeni pretresi njegovih objekata u Sarajevu. Gačanin samo u Bredi posjeduje desetak nekretnina vrijednih najmanje 4 miliona eura. 

Ostatak teksta i snimak prijetnji možete pročitati i vidjeti OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije