Civilna zaštita izdala upozorenje firmama i građanima u Sarajevu: Djelujte ODMAH

0
Radiosarajevo.ba
Civilna zaštita izdala upozorenje firmama i građanima u Sarajevu: Djelujte ODMAH
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

S obzirom, da je Federalni hidrometeorološki zavod za ponedjeljak 28. decembar 2020. godine za vremenski interval od 12:00 sati do 24:00 sata za područje većeg dijela Bosne i Hercegovina izdao NARANDŽASTO UPOZORENJE za olujne udare vjetra (juga), čiji će udari biti između 60 i 80 km/h, lokalno oko/iznad 90 km/h, Kantonalna uprava civlilne zaštite upozorava sva pravna i fizička lica na području Kantona Sarajevo da odmah u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama, preduzmu neophodne mjere zaštite i spašavanja od jakog vjetra.

Posebno se apeluje na pravna lica koje izvode radove na građevinskim objektima da ne ostavljaju predmete koji bi uslijed jakog vjetra mogle pasti sa krovova objekata, građevinskih skela i sl. i time ugroziti sigurnost prolaznika.

Također, stanovništvu je upućen apel da na svojim balkonima i druge otvorene prostore ne ostavljaju predmete koji bi mogli usljed vjetra ugroziti sigurnost prolaznika, te da ne parkiraju svoja vozila u blizini velikih stabala.

Općinske službe civilne zaštite trebaju staviti svoje snage zaštite i spašavanja u pripravnost, kao bi iste bile spremne da u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama po planovima zaštite i spašavanja reaguje na najavljene jake udare vjetra na području svojih općina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije