Čitalac poslao i snimke: Serijski pljačkaš hara Sarajevom?

0
Radiosarajevo.ba
Čitalac poslao i snimke: Serijski pljačkaš hara Sarajevom?
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / Snimka s nadzorne kamere

Nakon što je portal Radiosarajevo.ba jučer objavio informacije o pokušaju pljačke stana na području Općine Stari Grad, javio nam se čitalac koji je kazao da se nedavno dogodio sličan pokušaj provale na istom području.

I ovaj slučaj desio se u neposrednoj blizini Općine Stari Grad, a lopov je pokušao provaliti u poslovni prostor. Ukrao je i kameru, baš kao i u slučaju pokušaja pljačke stana.

Kako nam je javio čitalac, predata je krivična prijava protiv nepoznatog lica.

Poslao nam je i fotografije počinitelja, te istakao da vidi sličnost te mu se čini da je počitelj isti.

Čitalac nam je kazao i da se ovaj slučaj pokušaja provale u prostor dogodio 20. novembra 2020. godine u večernjim satima, tačnije u 21.10 sati, a da je krivična prijava predata 26. novembra.

Radi se o poslovnom prostoru u vlasništvu Općine Stari Grad, koji po ugovoru o zakupu koristi jedna nevladina organizacija.

Podsjetimo, kako smo jučer objavili, u blizini općine Stari Grad Sarajevo nepoznati počinilac razvalio je ulazna vrata od haustora zgrade, skinuo nadzornu kameru, te pokušao opljačkati stan koji se nalazio na prvom spratu.

Osoba je snimljena jednom od nadzornih kamera u haustoru zgrade, ali njegov identitet za sada još uvijek nije poznat.

Nakon što je slučaj prijavljen policiji i nakon izvršenog uviđaja, rečeno je kako se ovakvi slučajevi svakodnevno dešavaju, te da su oni nemoćni.

Vlasnik stana je poslao i snimak sa nadzorne kamere, te moli sve građane koji mogu da pomognu u pronalasku provalnika, da se jave Policijskoj stanici Stari Grad, na broj telefona: 033 532-000.

Za korisnu informaciju vlasnik nudi i nagradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije