CIK potvrdio: Fazlić - Dovadžija, razlika je 102 glasa

0
Radiosarajevo.ba
CIK potvrdio: Fazlić - Dovadžija, razlika je 102 glasa
Foto: Arhiv / Dovadžija i Fazlić

Naknadnim prebrojavanjem glasova sa biračkog mjesta Jahorina, koje je učinjeno spornim stalnim spinovanjem političkih oponenata, danas je od stranke CIK-a u Zetri potvrđeno da nema razlika niti neslaganja sa prvobitnim prebrojavanjem, napisao je na Facebooku Amar Dovadžija, kandidat "Četvorke" za načelnika Ilijaša.

Ponovnim, ujedno trećim, prebrojavanjem glasačkog materijala CIK je potvrdio razliku od 102 glasa u korist Amara Dovadžije čime se i neupitno došlo do krajnjeg rezultata i prednosti u ukupnom zbiru glasova, dodaje se.

"Čekamo COVID, Mobilni tim i glasove putem pošte kojima ćemo, sigurni smo, utvrditi prednost i u konačnici kako je i očigledno i zvanično odnijeti pobjedu", navedeno je na Dovadžijinom Facebook profilu..

Izjavu u ime posebnog biračkog odbora, za TVSA, dala je posmatrač ispred četvorke Doris Popić.

Prema preliminarnim rezultatima koje je CIK objavio u sedmici nakon izbora, kandidat SDA Akif Fazlić imao je 4.762 glasa, a Dovadžija 4.666.

Zbog ovoga su u danima nakon protesta u Ilijašu protestvovali građani i članovi "Četvorke".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije