CIK izdao novu naredbu: Pojavila se razlika u ručnom i elektronskom brojanju glasova u Mostaru

2
Radiosarajevo.ba
CIK izdao novu naredbu: Pojavila se razlika u ručnom i elektronskom brojanju glasova u Mostaru
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Lokalni izbori 2024

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) danas, 11. oktobra je donijela Naredbu kontrole stvarnog stanja rezultata ručnog brojanja glasova i elektronskog brojanja glasova putem elektronskog skenera u Mostaru.

Ovom se naredbom po službenoj dužnosti naređuje Glavnom centru za brojanje da za potrebe kontrole rezultata ručnog brojanja glasova i elektronskog brojanja glasova, preuzme materijal iz skladišta Centralne izborne komisije BiH, izvrši kontrolu i utvrdi stvarno stanje za biračka mjesta u izbornoj jedinici Mostar.

Naredba se odnosi na izborna mjesta označena navedenim oznakama: 153A013, 153A014, 53A036, 154A007C, 155A026, 155A027, 156A005, 151A006.

Poznati termini ukopa tri djevojke koje su nastradale u nesreći u Visokom

Poznati termini ukopa tri djevojke koje su nastradale u nesreći u Visokom

"Na osnovu utvrđene razlike ručnog brojanja i brojanja utvrđenih optičkim skenerima, u rezultatima elektronskog i ručnog brojanja, Centralna izborna komisija BiH je ocijenila da postoje činjenice koje opravdavaju kontrolu utvrđivanja stvarnog stanja rezultata glasanja između ručnog i elektronskog glasanja, a u interesu zaštite integriteta izbornog procesa", poručili su iz CIK-a.

Više o Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije