CIK BiH utvrdio da 44.788 birača ispunjava uslove za glasanje izvan BiH

1
FENA
CIK BiH utvrdio da 44.788 birača ispunjava uslove za glasanje izvan BiH
Foto: CiK BiH / Sjednica CIK-a BiH

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je danas na sjednici donijela Odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH za Lokalne izbore 2024. godine.

Navedenom odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH za Lokalne izbore 2024. godine, koji će se održati 06. oktobra 2024. godine, naći ukupno 44.788 birača od kojih 1.481 birač koji su se prijavili da glasaju u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH.

Centralna izborna komisija BIH je zbog neispunjavanja zakonom propisanih uslova odbila upis u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH za 5.489 osoba među kojima i 168 podnosioca prijava za glasanje izvan BiH kao izbjeglih lica.

Globalni krah tržišta, berze bilježile historijske gubitke: Šta je dovelo do 'crnog ponedjeljka'?

Globalni krah tržišta, berze bilježile historijske gubitke: Šta je dovelo do 'crnog ponedjeljka'?

Na internet stranici Centralne izborne komisije BiH bit će objavljene odluke za 5.321 osobu čija je prijava za glasanje izvan BiH odbijena, dok će za preostale osobe čija je prijava odbijena odluke biti dostavljene elektronski pojedinačno (radi se o 168 podnosioca prijava za glasanje izvan BiH kao izbjeglih lica).

Na navedene odluke može se podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objave, odnosno prijema odluke - saopćeno je iz CIK-a BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije