Cijena ulja u BiH 3, 3 eura, a u V. Britaniji 1, 3 eura: Ko je krivac?

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Objektivan i nepristran

Uopce ne konzumiram ulje, ali razumijem one koji ga trose. Medjutim, i mene je isto snaslo: kila svinjske masti 100% otisla u zadnjih par mjeseci. Interesantno, panceta nije... Ima neka mucka...

Rt

Vlade ne rade ništa da bi narod preživio čak naprotiv. Osnovni artikl hljeb iz Klasa od 400 grama od jučer 1,5 KM. i to niko od medija nije zapazio ni objavio. Znači hljeb od 1 kg je 3,75 KM. Sve namirnice su poskupile preko 50 % najmanje a ima ih i po 300 %. Udruženja potrošača, sindikati, savezi penzionera i druge organizacije šute i nije ih briga za svoje članstvo. Govorimo o ulju a ne govorimo o grijanju i ostalim režijama . Zar to može podnijeti prosječni građanin. Neka se iftari a izgleda da ćemo nastaviti postiti i iza Bajrama.

lutvo

ZAPJEVAJMO INTERNACIONALU i izadjimo na ulice protestovati: "Ustajte vi prezreni na svijetu, svi oni koje muči glad.."

Guest

važno je da smo svi ugroženi jedni od drugih pusti ulje i hranu to je ne bitno..jel povrijeđen nacionalni interes.. ;) :)

O

Ko je kriv,pa znase ko je vlast ,Novalić ,a inače mu se sudi za prevaru i lopovluk ,raspiratormen!!!dok mi ne poduzmemo nesto i ne napravimo bunt oni Ce nas ovako sa cijenama jahati da protite!!!

Ko je kriv ?

Trgovci pohlepni,i mafija na vlasti koja ubire veci pdv.zivotinje i jedni i drugi.

Salih

Ko je krivac pa vlast kriminalna do usiju nisu gradzani politicari koji vjeruju samo u pare a vjeru koriste da bi opstali na vlasti a i gradzani su postali PI.. urine niko se ne buni niti protestuje

Ovi strucnjaci kriticari

Zasto ne otvorite pekare i prodavnice pa prodajite ispod nabavne cijene da spasite one koje zalite,zar niste upoznati da uvozimo sve sto koristimo. Jedini nacin da se odupremo cijenama da zasijemo svaki kvadrat zemlje pa da neuvozimo tudi optoad od hrane. Moramo zasukati rukave i naostriti motike a ne jezike.

PA ZNA SE

Kriva je predratna fukara, potom ratni profiteri, pa na kraju 'ugledni trgovci, biznismeni' koji i danas jedva znaju pisati i vise jedu rukama jer se ne znaju koristiti priborom za jelo. Oni, da bi jos vise krvi isisali od naroda, vidjeli da sve poskupljuje iz raznoraznih razloga, pa ko' vele hajde da podignemo koliko mozemo, ionako se niko ne buni.

LUTVO BA!

Kao da Ono, glupo, polupismeno i neobrazovano zna sta je Internacionala. To je na nivou primata. Jede, pije, spava, pari se, gleda smece od programa, to sve i oni mogu. Pa jos krajem 18- tog stoljeca su Francuzi digli Revoluciju, da ne spominjem kasnije buntove zbog hrane, samo ovdje amebe cute. Nesto ne stima. Dijaspora salje?

Zapustena zemlja

Zasto ne otvorite pekare i prodavnice pa prodajite ispod nabavne cijene da spasite one koje zalite,zar niste upoznati da uvozimo sve sto koristimo. Jedini nacin da se odupremo cijenama da zasijemo svaki kvadrat zemlje pa da neuvozimo tudi optoad od hrane. Moramo zasukati rukave i naostriti motike a ne jezike. ka Ovi strucnjaci kriticari trebate seljake vratit da obrađuju napustenu zemlju.eno ih po firmama rade za sadaku.sve se pogospodilo nece zemlje niko.vratite seljake obradi zemlj.

Miki

Vlasnici trgovsčki centara su ratni profiteri a največi bingo

Xxx

Došlo vrijeme bolje ovde raditi a u inostranstvu pare trošiti.Do sada je bilo obrnuto.

/ Najnovije