Četvrti dan: Nastavljena potraga za rudarom Asimom Šehanovićem

1
Radiosarajevo.ba
Četvrti dan: Nastavljena potraga za rudarom Asimom Šehanovićem
Foto: Tuzlanski.ba / Nastavljena potraga za rudarom

Potraga za rudarom Asimom Šehanovićem ušla je danas, 6. maja, u četvrti dan. Podsjetimo, u jami Rudnika mrkog uglja Mramor u petak, 3. maja, dogodila se nesreća i rudar je zatrpan. Riječ je o rudaru iz Rapatnice kod Srebrenika koji je ostao zatrpan navodno u jami 170 metara ispod zemlje.
Oženjen je i otac je jednog djeteta. 

Akcija spasavanja koju predvodi Štab Službe spasavanja, a koja teče od samog momenta nesreće i dalje traje uz nadljudske napore, kako bi se što prije došlo do radnika zatvorenog u otkopu i ista će u kontinuitetu bez prekida trajati do okončanja akcije.

Tim povodom jučer se oglasio rudnik uglja "Kreka" Tuzla, iz kojeg su istakli da će isključivo Rudnik dostavljati informacije o bilo kakvim promjenama ili saznanjima vezanim za akciju spasavanja kako bi javnost bila blagovremeno obaviještena, te mole da u ovom jako teškom trenutku imamo razumijevanja da konstantna oglašavanja nisu moguća obzirom da ista utiču na aktivnosti na spasavanju, kao i na porodicu

Detalji femicida u Bjelovaru: Muž izbo ženu, ubio punicu, pa izvršio samoubistvo

Detalji femicida u Bjelovaru: Muž izbo ženu, ubio punicu, pa izvršio samoubistvo

"Do zatvaranja otkopa je došlo iznenadno bez bilo kakve naznake tokom obavljanja redovnih radnih zadataka Prvog kopača u otkopu. Odmah su obaviještena sva nadležna lica Rudnika, aktivirana Služba za spasavanje i članovi Čete za spasavanje koji su pristupili akciji spasavanja", pojasnili su jučer u saopćenju detalje nesreće. Također su poručili da su u skladu sa Zakonom o rudarstvu obaviješteni su i svi nadležni organi.

"Plan akcije spašavanja i sve aktivnosti su usmjerene da se na siguran način uz maksimalne napore Čete za spasavanje što prije dođe do našeg komorata", naveli su dalje.

Danas se još uvijek nisu oglasili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije