Čerkez objasnio zašto nastava na fakultetima i dalje treba biti online

5
M. R. S.
Čerkez objasnio zašto nastava na fakultetima i dalje treba biti online
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Press Krizni štab FBiH

Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva i član Kriznog štaba FBiH, pojasnio je zašto se nastava na fakultetima treba odvijati online, dok su, istovremeno, kafići otvoreni.

Upravo je preporuka da se nastava na fakultetima izvodi online naišla na određene kritike.

"Kada su u pitanju fakulteti, sigurno je da će se nastava i dalje odvijati po ovom režimu, odnosno uz preporuku da ide online. A zašto? 

U Sarajevu, na primjer, ima oko 21.000 studenata. Otvaranje fakulteta nije samo otvaranje ustanova, već i otvaranje studentskih domova, privatnog smještaja, čest odlazak kući vikendom. To znači i miješanje ljudi iz svih krajeva BiH. I to su rizične stvari", kazao je Čerkez za Radiosarajevo.ba.

Istakao je da je stiglo jesenje vrijeme, te da su novi izazovi pred nama i to vremenski, kao i izazovi izbornog procesa.

"Sve to treba pratiti da se ne dođe u situaciju kao mnoge evropske zemlje, da se mora zatvarati. Zasad se kod nas sve odvija bez problema. Bit ćemo sretni ako ovako nastavimo", poručio je Čerkez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije