Čerkez o vakcinama: Kada stižu i koliko ćemo ih dobiti?

1
Fena
Čerkez o vakcinama: Kada stižu i koliko ćemo ih dobiti?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Goran Čerkez

Pomoćnik ministra za javno zdravlje Federacije Bosne i Hercegovine Goran Čerkez na današnjem je sastanku sa ministricom zdravstva Unsko-sanskog kantona Nerminom Ćemalović, te direktorima svih zdravstvenih ustanova u tom dijelu države, razgovarao o početku procesa vakcinacije protiv COVID-a 19.

"Za sada znamo da vakcine stižu krajem januara, odnosno početkom februara ove godine. Ono što je važno, jeste da svi budemo spremni za to i upravo na ovakvim sastancima dogovaramo djelovanje i postupanje u kompletnom procesu. Moraju se tačno znati zaduženja i postupati po dogovorenom principu. Prilikom prve isporuke nećemo dobiti veliki broj vakcina, ali moramo i sada zadržati hvalevrijedan stepen odgovornosti i efikasnosti", izjavio je Čerkez.

Sa sastanka u Bihaću  - undefined

FOTO: Fena: Sa sastanka u Bihaću

Ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona potvrdila je spremnost svih zdravstvenih ustanova u tom dijelu BiH za početak procesa vakcinacije.

"Vrlo koristan sastanak na kojem smo dobili posljednje upute i otklonili neke eventualne nepoznanice. Kao i svugdje, prvenstveno ćemo vakcinisati zdravstvene radnike i najugroženiju starosnu kategoriju stanovništva - iznad 65 godina. Naravno, u kompletnom procesu postupat ćemo prema uputstvima Federalnog ministarstva zdravstva", kazala je kantonalna ministrica zdravstva.

Čerkez i Ćemalović obišli su danas i zgradu Doma zdravlja Bihać, koja je teško oštećena u nedavnom potresu, te razgovarali i o zdravstvenoj zaštiti nekoliko hiljada migranata i izbjeglica na području Bihaća, Velike Kladuše i Cazina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije