Čerkez: Bilo mi je neugodno nositi masku u Mostaru, COVID se mnogo širi među mladima

2
Čerkez: Bilo mi je neugodno nositi masku u Mostaru, COVID se mnogo širi među mladima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Krizni štab FBiH

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine govorio je o pandemiji koronavirusa u bh. gradovima, novom valu, ali i vakcinama.

"I da smo počeli vakcinaciju, ovaj val i trenutno što imamo, ne bi nam pomogle vakcine. Mi ulazimo tek u drugi val“, rekao je Čerkez za N1.

Naveo je da Sarajevo ima najveći rast novozaraženih, zatim Hercegovačko-neretvanski kanton.

"Uvijek primijetimo rast i po broju hospitalizacija. Sarajevo je sada već prilično popunjeno, realno je očekivati da će se ovaj talas reflektirati za dvije do tri sedmice na bolničke kapacitete“, rekao je Čerkez.

Naveo je i da raste broj zaraženih među djecom.

"Za populaciju od 15 do 25 godina, incidenca skočila tri puta u samo jednoj nedjelji. Imamo veliko širenje u jednoj mladoj populaciji“, rekao je Čerkez.

Govorio je i o nedavnom izletu u bh. grad.

"Bio sam nedavno na jednodnevnom izletu u Mostar i vratio sam se istog trena. Bilo mi je neugodno nositi masku među ljudima koji ne nose. Apsolutno kršenje mjera. Nije dobro trenirati strogoću samo u Sarajevu“, poručio je Čerkez.

Naveo je i kako se vrlo lako iznese i unese zaraza u Sarajevo, koji je glavni grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije